Scallopine από ψαρονέφρι με σπαράγγια, κολοκυθάκια και θυμάρι από το Albion

Η Ειρήνη Ψωμά, Σεφ στο Albion, αγαπημένο εστιατόριο – bar στο Ψυχικό, μας “αποκαλύπτει” τη δική της συνταγή για Scallopine από ψαρονέφρι με σπαράγγια, κολοκυθάκια και θυμάρι.

ΥΛΙΚΑ:

-ψαρονέφρι
-σπαράγγια
-κολοκυθάκια
-θυμάρι
-κρασί λευκό
-χυμό λεμόνι
-βούτυρο
-ξερό κρεμμύδι
-αλάτι
-πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες και το χτυπάμε ελαφρά να ανοίξει.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μέτριες λωρίδες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψαρονέφρι και το βάζουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με τα σπαράγγια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι (αφού το έχουμε ψιλοκόψει), αλάτι, πιπέρι και το ήδη σοταρισμένα κομμάτια ψαρονέφρι. Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί, προσθέτουμε το λεμόνι και το θυμάρι και μόλις γλασάρει η σάλτσα τη δένουμε με μια κουταλιά βούτυρο. Δοκιμάζουμε αν θέλει παραπάνω αλάτι ή πιπέρι και σερβίρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ποσότητες αλλάζουν ανάλογα με τις προτιμήσεις καθώς και τα άτομα

 

You may also like