Scrambled eggs caprese με avocado

Ένας λόγος που αγαπάμε το σαββατοκύριακο τόσο πολύ είναι επειδή μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε κάτι διαφορετικό από την υπόλοιπη εβδομάδα. Βεβαίως αυτό συμπεριλαμβάνει και τα οικογενειακά γεύματα. Οπότε… γιατί να μην κάνουμε την αρχή… με το καλημέρα;

               Η πρότασή μας έρχεται από το The Comfort Of Cooking και είναι μία συνταγή απλή και γρήγορη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ψήνεστε…;

               Τι θα χρειαστούμε για τέσσερις μερίδες;
  • 4 φέτες ψωμί για ψήσιμο (σε τοστιέρα ή στο φούρνο)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (τις κρατάμε μεμονωμένες)
  • 1 μέτριο αβοκάντο, λιωμένο σε πουρέ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι τριμμένη mozzarella
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλυτζάνι φρεσκοκομμένο βασιλικό
  • Αλατοπίπερο
Προετοιμασία:
  1. Ψήνουμε το ψωμί και μοιράζουμε τη μία κουταλιά βουτύρου σε κάθε φέτα, καθώς και τον πουρέ αβοκάντο.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη δεύτερη κουταλιά βουτύρου, ενώ η τρίτη κουταλιά βουτύρου λιώνει σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών κι ανακατεύουμε συνεχώς (ενίοτε απομακρύνουμε το σκεύος για λίγο από τη φωτιά ενώ ανακατεύουμε) έως ότου τα αυγά να αποκτήσουν αυτήν τη fluffy υφή.
  3. Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα των αυγών, το μοιράζουμε στις φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με τη mozzarella και το βασιλικό και γαρνίρουμε κάθε φέτα με ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε για γεύση.
  4. Σερβίρουμε τις μερίδες ζεστές, καφέ και χυμό και απολαμβάνουμε! Τύφλα να έχουν τα brunch των καφέ!

Πόσο καλό μπορεί να είναι το σαββατοκύριακο από το πρωινό κιόλας, ε;;;

Πηγή & photo credits: The Comfort Of Cooking

You may also like