ΥΛΙΚΑ:
900 γρ. κεράσια
240 ml νερό
150 γρ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι το χυμό του
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια απο τα κουκούτσια τους.
Τοποθετούμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια,για 15 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Μόλις κρυώσει το μίγμα το τοποθετούμε σε ένα μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Βγάζουμε το μίγμα απο το ψυγείο και το τοποθετούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαζόμαστε το μίγμα μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα παρασκευαστή παγωτού και φτιάχνουμε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ, κλείνουμε το καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Πηγή: Cookbox.gr