Παγκόσμια μέρα ζυμαρικών σήμερα και, όπως ξέρετε, λατρεύουμε τα ζυμαρικά σε όλες τους τις εκφάνσεις! Άρα δεν θα μπορούσαμε να μην προτείνουμε κάτι που να μην εμπεριέχει τα αγαπημένα μας συστατικά…
Θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Κόκκινο πιπέρι, για γεύση
1/2 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί (στο σύνολο)
1/4 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
500 γραμ. spaghetti ολικής αλέσεως
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2,5 φλιτζάνια φύλλα φρέσκο σπανάκι
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
250 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη, συν επιπλέον για γαρνιτούρα
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο βράζετε τα μακαρόνια, συμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσετε κρατείστε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
Προσθέστε τις νιφάδες σκόρδου και κόκκινο πιπέρι για να σωταριστούν στο τηγάνι για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε 3/4 φλιτζανιού από το λευκό κρασί και δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μαγειρέψτε τα μέχρι το κρασί να μειωθεί στο μισό για περίπου 5 λεπτά ή έτσι.
Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε το μισό-μαγειρεμένα μακαρόνια με το τηγάνι και ανακατέψτε, χρησιμοποιώντας λαβίδες, ελαφρά τα μακαρόνια με το μείγμα κρασιού.
Προσθέστε το υπόλοιπο κρασί, περίπου 1/4 φλιτζάνι σταδιακά και στη συνέχεια τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύοντας καλά. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι al dente. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει.
Βάζετε το σπανάκι σταδιακά, στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρετε και γαρνίρετε με κουκουνάρια και παρμεζάνα….
Καλή σας όρεξη!