ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο spaghetti No 10
60 γρ.(1 κούπα τσαγιού) κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ.(3-4 μέτρια τεμάχια) καθαρισμένα κολοκύθια
80 ml. (1 κούπα τσαγιού) λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
200 γρ. (περίπου μια συσκευασία) κρέμα γάλακτος
150 gr. (1κ.τσαγιού) τριμμένη παρμεζάνα
140 ml. (1 & 1/4 κούπα τσαγιού) μηλόξιδο
150 ml. (1 & 1/3 κούπα τσαγιού) ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τα φυλλαράκια από 2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
(Μερικά κομμάτια παρμεζάνας για το σερβίρισμα των πιάτων)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεκινάμε με τα κολοκύθια που θα πάρει χρόνο το μαρινάρισμά τους. Κόβουμε αρχικά τα κολοκύθια σε δυο τεμάχια και μετά σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (Jullien). Αν δεν μπορούμε να τα κόψουμε με το χέρι λεπτά, μπορούμε εναλλακτικά να τα περάσουμε από «μαντολίνο», ή να τα περάσουμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος και τους προσθέτουμε το μηλόξιδο, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Τα ανακατεύουμε με το χέρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το νερό για τα spaghetti με αρκετό αλάτι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα spaghetti και βράζουμε για 12’ αν επιθυμούμε να είναι al dente και 14’ εάν τα προτιμούμε περισσότερα βρασμένα. Τα σουρώνουμε για να σταματήσουμε το βρασμό και τους προσθέτουμε όσο είναι ζεστά 1 κ.σ. βούτυρο.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και στο τέλος για 1 λεπτό το θυμάρι.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Επίσης ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια από τη μαρίναρα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μαζί με την παρμεζάνα. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε κατά την προτίμησή μας.
Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε τα spaghetti μας με τη σάλτσα και αφήνουμε για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά να δέσουν τα υλικά μας. Σερβίρουμε αμέσως και διακοσμούμε με λίγα φύλλα θυμαριού και μικρά κομμάτια παρμεζάνας.
Πηγή:http://mastercook.gr