Η συγγραφέας βιβλίων διατροφής για παιδιά, Θέμις Καρδιόλακα (aka mamaknows.gr) μας “δανείζει” μία εκπληκτική και πανεύκολη συνταγή, ιδανική για να κάνετε αποτοξίνωση μετά τις κραιπάλες των γιορτών!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο spaghetti
- 2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
- 1/4 κούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα
- 4-5 φύλλα βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 1 λεπτό), μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
- Βράζουμε τα μακαρόνια. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
- Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στην κατσαρόλα) τα μακαρόνια, το πέστο και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (πρέπει η σάλτσα να είναι λίγο αραιή).
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
- Εκτός από σάλτσα για μακαρόνια, το πέστο αβοκάντο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν spread σε κράκερς ή ζεστό ψωμί.