Δεν σκόπευα να ανεβάσω αυτή τη συνταγή, γιατί ήθελα να προτείνω κάτι για αποτοξίνωση, αλλά το έφτιαξα για τον Παύλο και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα spaghetti Barilla ολικής άλεσης)
300 γραμ. prosciutto κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
100 γραμ. λευκό κρασί
λίγο λάδι-αλάτι-πιπέρι
μπαχαρικά Προβηγκίας
τριμμένο σκόρδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο βράζουν κόβετε το prosciutto σε πολύ μικρά κυβάκια ή σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Μόλις ρίξετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, ρίχνετε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το prosciutto, αλάτι-πιπέρι, σκόρδο, μπαχαρικά. Όταν δείτε ότι “στεγνώνει” ρίχνετε σε 2 δόσεις το κρασί για να το “σβήσετε” σταδιακά…
Όταν στραγγίξετε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύετε με το prosciutto και προσθέτετε αν θέλετε κι άλλα μπαχαρικά!