Αν έχετε διάθεση για μία γρήγορη μακαρονάδα, η οποία όμως θα σας “γεμίσει” γευστικά, καθώς οι γεύσεις θα είναι έντονες, αλλά διατηρώντας μία δυνατή ισορροπία μεταξύ τους, αξίζει να την δοκιμάσετε!
Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο spaghetti Ολικής άλεσης Barilla ή ΜΙΣΚΟ
50 γρ. βασιλικό, φρέσκο
2-3 σκ. σκόρδο
20 γρ. κουκουνάρι
20 γρ. κάσιους (προαιρετικά)
6-7 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία:
Ξεκινάμε με το να βράσουμε -σε αλατισμένο νερό- τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συγκευασίας.
Καθαρίζουμε το σκόρδο, πλένουμε τον βασιλικό και “Χτυπάμε” στο multi όλα τα υλικά, πλην της παρμεζάνας.
Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα “χτυπάμε” ακόμα λίγο.
Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια και τα σουρώσουμε αρκετά, τα ανακατεύουμε με το μείγμα όσο είναι ακόμα ζεστά.
Tip: Συνδυάστε το με ένα παγωμένο λευκό κρασί, όπως το “Ασπρο Βότσαλο” από το “Κτήμα Ντουράκη” της Κρήτης. Πρόκειται για ένα ημίξηρο ήπιο λευκό κρασί.
Η ευεργετική επίδραση της Καλοκαιρινής Αιγαιοπελαγίτικης αύρας βοηθά τις χαρισματικές ποικιλίες της Κρήτης (Μοσχάτο Σπίνας, Μ. Aromatica και Βηλάνα) να δώσουν απλόχερα ένα ιδιαίτερο κρασί με έντονα ανθικά, φρουτώδη και βοτανικά αρώματα. Ξεχωρίζουν για την έντασή τους το τριαντάφυλλο και το γιασεμί, το κίτρο, το περγαμόντο και το ροδάκινο καθώς και η λουίζα με το βασιλικό. Το κρασί χαρακτηρίζεται από έντονη, μακρά και γλυκιά επίγευση φλούδας πορτοκαλιού και ροδάκινου. Ένα απολαυστικό και ευκολόπιοτο κρασί για κάθε στιγμή της μέρας!
Πηγή πληροφοριών για το κρασί από το Houseofwine.gr