Spaghetti με μανιτάρια & κολοκυθάκια

Με το που είδα τη φωτογραφία της συγκεκριμένης συνταγής, μου “έτρεξαν τα σάλια”! Και δεν ήταν επειδή πλησίαζε η ώρα του μεσημεριανού, αλλά γιατί μου φάνηκε νοστιμότατη!!!Επιπλέον είναι πανεύκολη, καθώς ετοιμάζεται σε 20 μόλις λεπτά…

ΥΛΙΚΑ: (για 6 άτομα)

2 πακέτα spaghetti (ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας)
400 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και κομμένα
2/3 φλιτζάνι μπιζέλια
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κλωναράκια θυμάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

spaghetti zuccini mushrooms k-mag.grΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζετε τα μακαρόνια, τα μανιτάρια,τα κολοκυθάκια, τα μπιζέλια, το σκόρδο, το θυμάρι και 4,5 φλιτζάνια νερό. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
όταν βράσει αρκετά το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν χωρίς καπάκι στην κατσαρόλα, μέχρι να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά (περίπου 8-10 λεπτά). Σουρώστε τα, ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος.
Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: εδώ

You may also like