Spaghettini με καβούρι Αλάσκας, τοματίνια cherry, γαρίδα jumbo και χαβιάρι Beluga από το Galaxy Restaurant

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

-250 γρ. σπαγγετίνι
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-40 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-120 γρ παστεριωμένο καβούρι Αλάσκας
-25ml λευκό κρασί
-50 ml ζωμός ψαριού
-100γρ τοματίνια τσέρυ κομμένα στην μέση
-15 γρ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
-1 γαρίδα Νο 2-4
-5 γρ χαβιάρι Beluga
-Λίγα φύλλα νεροκάρδαμο
-5 γρ αλάτι
-5 γρ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι να βράσουν.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα κρατάμε στην άκρη εως ώτου ετοιμάσουμε την σάλτσα μας.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα τοματίνια. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και όταν σχεδόν εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά και καρυκεύουμε κατά προτίμιση. Εν συνεχεία ρίχνουμε τα ζυμαρικά , τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το καβούρι Αλάσκας και ανακατεύουμε. Σε άλλο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο να κάψει και ρίνουμε την γαρίδα να σωταριστεί. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να μαγειρευτεί. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο γαρνίροντας με το χαβιάρι,το νεροκάρδαμο και την γαρίδα.

TIPS

Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να βρούμε καβούρι Αλάσκας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά σουρίμι (υποκατάστατο καβουριού), γαρίδες ή διάφορα άλλα θαλασσινά της αρεσκείας μας.

Galaxy Restaurant Bar @ Hilton
Βασιλίσσης Σοφίας 46,
τηλ.210-7281407
http://www.hiltonathens.gr/gr/

You may also like