ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αποφλοιωμένες κατεψυγμένες γαρίδες
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
2 κ. γλ. σάλτσα σόγια
1/2 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
2 φλιτζάνια άψητες πέννες ολικής αλέσεως
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο,την παρμεζάνα, τη μαύρη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και κόκκινο πιπέρι μαζί. Προσθέστε τις γαρίδες για να μαριναριστούν. Τοποθετήστε το στο ψυγείο 30 λεπτά … ή 2-4 ώρες … ή όλη τη νύχτα , αν θέλετε !
Όταν θα θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε, βάλτε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. όταν είναι έτοιμες, ετοιμάστε ένα τηγάνι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε τις μαριναρισμένες γαρίδες και τη σάλτσα. Τσιγαρίστε μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα οι γαρίδες για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Προσοχή να μην καούν. Μόλις οι γαρίδες είναι έτοιμες , προσθέστε τις πένες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά….
Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε…
Πηγή: εδώ