ΥΛΙΚΑ:
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1½ κιλό καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 5 φλιτζάνια)
1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2¼ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο κάρι
3½ φλιτζάνια ζωμού κοτόπουλου
1 κουτάκι γάλα καρύδας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το καρότο,το κρεμμύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (για περίπου πέντε λεπτά). Προσθέστε πάστα κάρυ, αφήστε το για ακόμα ένα λεπτό. Προσθέστε στο ζωμό και μισό κουταλάκι αλάτι επιπλέον. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά.
Μεταφέρετε το μείγμα στο ένα μπλέντερ και κάντε το σαν πουρέ. Μεταφερτέ το στην κατσαρόλα και προσθέστε το υπόλοιπο αλάτι και το γάλα καρύδας. Σιγοβράστε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε…
Πηγή: εδώ