ΥΛΙΚΑ:
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κουνουπίδι (περίπου 1 μεγάλο κουνουπίδι)
4 αυγά
2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα
3 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
4 σκελίδες θρυμματισμένου σκόρδου
αλάτι και πιπέρι
Τυρί μοτσαρέλα 1 έως 2 φλιτζάνια (για γαρνιτούρα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε 2 ταψιά για πίτσα ή ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Βεβαιωθείτε ότι το κουνουπίδι είναι πολύ ψιλοκομμένο ή αλλιώς βάλτε τα στο multi και “χτυπήστε” το μέχρι να μοιάζει με ρύζι.
Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε ένα δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων και σκεπάστε το με το καπάκι.Αφήστε το για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο βάλτε σε ένα μπολ το κουνουπίδι, τα αυγά 4, τα 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Χωρίστε το μείγμα στη μέση και τοποθετήστε κάθε μισό πάνω στα έτοιμα φύλλα ψησίματος και σχηματίζοντας μια κρούστα πίτσας.
Ψήστε την κρούστα για περίπου 25 λεπτά. Μόλις “χρυσίσει” πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα και τοποθετείστε το πίσω στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί .
Κόβετε και σερβίρετε.
Συμβουλή:
Αν δεν έχετε ένα φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να ψήσετε λίγο το κουνουπίδι στο φούρνο σας ή να το βράσετε σε κατσαρολάκι και μετά να το στραγγίξετε πολύ καλά…
Πηγή: εδώ