ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
1 πακέτο Tagliatelle (ή οποιοδήποτε ζυμαρικό σας κάνει κέφι)
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. βούτυρο (εγώ χρησιμοποίησα becel)
250 γρ. τριμμένης παρμεζάνας
10 μετρίου μεγέθους φρέσκα μανιτάρια
αλάτι, πιπέρι
(η αρχική συνταγή είχε θυμάρι, αλλά εγω δεν χρησιμοποίησα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζετε το νερό να βράσει για τα μακαρόνια. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε το σπανάκι και τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Οι Tagliatelle ήθελαν 6 λεπτά βράσιμο… έβαλα ζεστό νερό από τον βραστήρα στην κατσαρόλα,λίγο λάδι κι αλάτι!
Μόλις έριξα τα μακαρόνια , έβαλα το τηγάνι στη (δυνατή) φωτιά και έριξα τα 150 γρ. βούτυρου. Με το που έκαψε λίγο έριξα το σκόρδο και μισό λεπτό μετά το σπανάκι και τα μανιτάρια. Αν δείτε ότι αρχίζει να “στερεύει” από υγρά και βούτυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά, βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και τα μπαχαρικά που θέλετε (+αλάτι και πιπέρι) και τα ανακατεύετε! Όταν πάρουν το χρώμα τους, ρίχνετε και τη μισή παρμεζάνα.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια και τα στραγγίξετε, τα ρίχνετε στο τηγάνι (έχετε σβήσει και τη φωτιά) με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Τα σερβίρετε ζεστά , ρίχνοντας την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!