ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα):
500 γραμμάρια καπνιστό σολομό
500 γραμμάρια φέτες καπνιστό σολομό
200 γραμμάρια βούτυρο
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
450 γραμμάρια γιαούρτι
4 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα και αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια βάζετε τα φιλέτα καπνιστού σολομού μέσα στη φόρμα να προεξέχουν από τη φόρμα κάθε φιλέτο.
Ανακατέψτε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μαζί μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι και σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέστε το χυμό λεμόνι, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε άλλη μια φορά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα μέσα στη φόρμα με το σολομό, καλύψτε με τα φιλέτα σολομού που προεξέχουν.
Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να σφίξει.
Πηγή: sidagi.gr