ΥΛΙΚΑ:
3/4 φλιτζανιού ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού νερού
μια μεγάλη χούφτα Red Hots καραμέλα
1 φλιτζάνι με marshmallows
1 φλιτζάνι ζάχαρη σε άχνη
3/4 φλιτζανιού καλαμπόκι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πρώτα φτιάξτε το ποπ κορν (μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι, όταν “ζεματισει” ρίχνετε τα καλαμπόκια-1 ή 2 χούφτες, εξαρταται πόσα πολλα θελετε να φάτε , και κλεινετε το καπάκι της, όταν τα ακούσετε να “σκάνε”, σε 1-2 λεπτά τα βγάζετε) και τα βάζετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε μαζί το σιρόπι καλαμποκιού, το βούτυρο, το νερό, Red Hots καραμέλλα, τα marshmallows σε χαμηλή / μέτρια φωτιά μέχρι να έχουν σχεδόν διαλυθεί. Στη συνέχεια, ανακατέψτε την αχνή ζάχαρη. Γυρίστε τη θερμότητα μέχρι το μέσο / υψηλό και μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να φτάνει σχεδόν τους 120 ° C (αυτό είναι μερικές φορές που λέμε το στάδιο “μαλακή μπάλα”).
Βγάλτε το από τη φωτιά και αμέσως ρίξτε το μείγμα πάνω από το ποπ-κορν -σε ένα μεγάλο μπολ – και ανακατέψτε τα ώστε να καλύψει τα περισσότερα κομμάτια του ποπ κορν. Όταν κρυώσει κάπως βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και αρχίστε να κάνετε τις μπάλες και τοποθετείστε τες σε στεγνό χαρτί
Αυτά τρώγονται κρύα, άρα ή τα αφήνετε σε ένα μπωλ ή μπορείτε να τα βάλετε και σε πλαστικά σακουλάκια για να τα δωρίσετε!
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σιρόπι θέλετε….