ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
1 πακέτο spaghetti
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
5 μεγάλες ώριμες φρέσκες ντομάτες
1 κορσερβάκι πελτέ (ΚΥΚΝΟΣ)
λάδι
αλάτι/πιπέρι
ζάχαρη
(προαιρετικά λίγο πεπεροντσίνο)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους και το βάζουμε να τσιγαριστεί σε ένα τηγάνι. Έχουμε ήδη κόψει σε κύβους τις ντομάτες ή τις έχουμε “χτυπήσει” στο μπλέντερ. Όταν πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και ελάχιστη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Συγχρόνως έχουμε βάλει νερό να βράσει για τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα, στο οποίο ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας αλάτι και λίγο λάδι. Μόλις το νερό κοχλάσει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και δίνουμε μεγάλη σημασία στο χρόνο που αναγράφεται για το βράσιμό τους.
Λίγο πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε τον τόνο στο τηγάνι με τη σάλτσα και τον τόνο (αφού τον έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια), για να γίνει ένα με τη σάλτσα.
Τέλος σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα….Το γευστικότατο πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!