To Franco Manca έφτασε στην Αθήνα!

Ήταν μία μεγάλη έκπληξη όταν μάθαμε ότι η αλυσίδα Franco Manca έρχεται στην Ελλάδα! Και τον προηγούμενο μήνα είχαμε την χαρά να είμαστε από τους πρώτους που δοκιμάσαμε το menu, λίγες μέρες πριν ανοίξει επίσημα το πρώτο κατάστημα Franco Manca στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το 2008 άνοιξε το πρώτο κατάστημα της Franco Manca στο Brixton Market του Λονδίνου. Έως και σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 56 εστιατόρια Franco Manca στην Αγγλία και ένα μοναδικό στο νησί Σαλίνα της Ιταλίας. Έχει δημιουργηθεί μία κοινότητα φανατικών ακολούθων τόσο για την φιλοσοφία της εταιρείας όσο και για την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων της.

Φέτος, κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα  ανοίγοντας το πρώτο της εστιατόριο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει την υπογραφή των James Ravano (Λονδίνο), με θητεία 20 χρόνων στις αλυσίδες εστιατορίων Pizza Express και Zizzi στη Βρετανία, Nabil Mankarious (Αλεξάνδρεια), γενικό διευθυντή του ομίλου Fulham Shore, και ιδιοκτήτη της αλυσίδας εστιατορίων The Real Greek & Franco Manca στη Μ. Βρετανία. Όμως στην ομάδα τους προστίθενται από την Ελλάδα οι επιχειρηματίες/chefs αδελφοί  Λιάκου (Basegrill, Travolta, Cookoovaya, Hoocut) και το chef Πάνος Ιωαννίδης (Ovio,OZ37 & Stellar Gastro Cinema).

 Η Franco Manca έχει συνδέσει το όνομά της απολύτως με τη Ν(ε)απολιτάνικη πίτσα. Σκοπός της είναι να μυήσει όλο και περισσότερους στην αξία της πίτσας που γίνεται από προζύμι αλλά και στην αναζήτηση τοπικών, οργανικών πρώτων υλών και υλικών που σέβονται την εποχικότητα και το περιβάλλον.

 

Τι βρίσκουμε στο Menu;

 Πίτσα με βιολογική ντομάτα, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, πίτσα με ελαφρώς καπνιστό πικάντικο σαλάμι, ιταλική μοτσαρέλα, βιολογική ντομάτα, καραμελωμένα κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκος βασιλικός… Αλλά και με σάλτσα τρούφας, μοτσαρέλα και ποικιλία μανιταριών.

Τα starting bites ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία. Θα βρούμε μελιτζάνα με παρμεζάνα και μοτσαρέλα ψημένη στο φούρνο, πικάντικο λουκάνικο από αρνί ελευθέρας βοσκής, ψητές πατάτες με κρεμμύδια. Όπως επίσης και σάλτσα βιολογικής ντομάτας και ιταλική μοτσαρέλα, Burrata σε προζυμένιο ψωμί με πικάντικη “nduja” από τη Σπιλίγκα ….Αλλά και αλλαντικά όπως μορταδέλα και μπέικον απο ελληνικό μαύρο χοίρο.

Με αδιαπραγμάτευτη πίστη στο γευστικό φαγητό, η Franco Manca προσφέρει αληθινή εμπειρία αργού γρήγορου φαγητού, με άριστες πρώτες ύλες, σεβασμό στους κανόνες της φύσης και προσιτό φαγητό για όλους.

Τι είναι αυτό που την ξεχωρίζει;

– Πιστή στη φιλοσοφία του less is more.

– Handmade προϊόντα που γίνονται τη στιγμή που τα επιθυμεί ο πελάτης. Η διαφάνεια και η διάδραση με τον πελάτη εμπλουτίζει την εμπειρία της Franco Manca.

 – Είναι μία πίτσα για όλους, χωρίς στεγανά και περιορισμούς που ακολουθεί τη γευστική πολυφωνία της Ναπολιτάνικης κουλτούρας.

– Οι άνθρωποι την αγαπούν και για το planet-friendly ήθος της. Σέβεται το περιβάλλον σε κάθε της προσπάθεια, στηρίζοντας τοπικούς προμηθευτές και οργανικά προϊόντα.

Θεωρείται η πιο slow-rising sourdough pizza.

 

Ωράριο:

Δευτέρα έως Κυριακή, από 12:00 έως 01:00π.μ

Franco Manca: Ελ. Βενιζέλου 2, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2581501

Facebook:@Francomancagreece Instagram:@Francomancagreece

You may also like