TO MANOUKA ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ 2 MENU

Οι γευστικές εξελίξεις στο manouka καλπάζουν, με ηχηρή είδηση την περιεκτική περίηγηση σε δυο γαστρονομικά μενού απαιτήσεων, ένα για το μεσημέρι και ένα για το βράδυ, από τον  ταλαντούχο σεφ Στάθη Χρηστίδη.

Το manouka προικισμένο αδιαφισβήτητα με την πιο προνομιακή τοποθεσία του ιστορικού κέντρου, δεν στέκεται μόνο στα θέλγητρα της απαράμιλλης θέας, αλλά συνεχώς εξελίσσεται, ανανεώνεται και επενδύει τόσο στο χώρο όσο και στην γεύση.

Μας υποδέχεται, στο ζεστό και φιλόξενο στρωμένο εξ ολοκλήρου με χαλιά περιβάλλον του, δημιουργώντας ένα σκηνικό θαλπωρής και μας επιφυλάσσει μια έξτρα έκπληξη την ξεχωριστή προσθήκη του Lunch Menu.

O σεφ έχει συνθέσει συνταγές comfort, λεπτεπίλεπτες, ελαφριές και πολύ νόστιμες ιδανικές για ένα μεσημεριανό διάλειμμα από το γραφείο ή για μια εταιρική συνάντηση. 

Φρέσκα υλικά κι έμφαση στην ελληνική κουζίνα

Ο πυρήνας των πιάτων αποτελείται από φρέσκα υλικά και ακολουθούν η σύγχρονη αντίληψη, και η έμφαση στο ελληνικό στοιχείο. Ένα από αυτά που ξεχωρίζει είναι η σαλάτα φακές με σαλάμι Λευκάδος, μυρωδικά και ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας. Για όσους αγαπάνε τα τυριά πρέπει να δοκιμάσουν σίγουρα τις κροκέτες κατσικίσιου τυριού με πουρέ κολοκύθας, μπισκ και μυρώνια. Ένα από τα πιάτα που είναι ήδη best seller είναι το καλαμάρι σωτέ με τις φακές beluga και την φινετσάτη σάλτσα από φρέσκο κρεμμύδι και λεμονοθύμαρο. Πολύ ιδιαίτερο είναι επίσης το κριθαρότο με σιγομαγειρεμένη ουρά, τζίντζερ, νεράντζι, πετιμέζι, καπνιστό τυρί και εστραγκόν. Μια πρόταση που βγάζει το καλύτερο umami!

Όσον αφορά το βραδινό μενού  ο Στάθης συνεχίζει τις ανατρεπτικές σπεσιαλιτέ του. Μετατρέπει με μαεστρία πιάτα ελληνικής και έθνικ καταγωγής σε αξιομνημόνευτά πιάτα του σήμερα που δεν θα βρεις αλλού…

Με πρόσημο τις μνήμες του από τα οικογενειακά τραπέζια και τα ταξίδια του σε διάσημες εξωτικές κουζίνες δίνει έμφαση στη νοστιμιά και στην δημιουργικότητα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η εκδοχή του στην σπανακόπιτα με πουρέ σπανάκι, εμπλουτισμένο με wasabi, λάιμ και φέτα. Highlight είναι το σπιτικό φύλλο. Στα πρώτα πιάτα προβάδισμα έχουν τα εξαιρετικά παπουτσάκια, όπου ο Στάθης ευρηματικά χρησιμοποιεί ταρτάρ μοσχαριού . Το αγκαλιάζει με μια κομψή και αρωματική μπεσαμέλ μαύρου σκόρδου. Στα δεύτερα πιάτα ξεδιπλώνει την πληθωρικότητα του… Με προτάσεις ,όπως είναι τα εντυπωσιακά μάγουλα από σαλάχι σαβόρο και το κατσίκι με πράσο. Για το τέλος οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε το συγκλονιστικό γλυκό τσουρέκι. Μια γεύση που θα σας μείνει μέχρι την επόμενη φορά στο manouka.

Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα μια ενότητα που μπαίνει σε νέα αναβαθμισμένη τροχιά είναι το brunch. Δημιουργίες που κινούνται σε ελληνικά και όχι μόνο γαστρονομικά μονοπάτια και δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους.

Εννοείται ότι τα δυο μενού πλαισιώνονται με την δυνατή λίστα κρασιών του Βασίλη Παπαδόπουλου. Εξακολουθεί να μας ταξιδεύει σε όλα τα αμπελοτόπια του τόπου μας και με τα ευφάνταστα cocktails που συνθέτει στην μπάρα ο Γιάννης Πίσας.

Λίγα λόγια από τον Σέφ

Το καινούργιο μενού, χρησιμοποιεί ελληνικές γνώριμες γεύσεις με εξωτικά υλικά που δίνουν εντάσεις και προσφέρουν καινούργιες εμπειρίες στον ουρανίσκο. Όλες οι πρώτες ύλες είναι εποχιακές, με προμήθειες της ημέρας,  που σταχυολογούν τα πιάτα ημέρας, όπως είναι το ψάρι, η σούπα και τα ζυμερικά. Στο Lunch είναι πιο απαλά τα πιάτα, με πρωτείνες και υλικά που προσφέρουν ενέργεια για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις την ημέρας. Το dinner έχει πιο πληθωρικές και σύνθετες γεύσεις.

O chef Στάθης Χρηστίδης

Τα μενού

Μεσημεριανό από τις 12:ΟΟ μέχρι τις 18:00

Βραδινό από τις 18:00 μέχρι τις 00:30

Θα μας βρείτε: manouka, Ερμού 46, 7ος όροφος εντός του ξενοδοχείου Utopia

You may also like