…και διάθεση, προσαρμοσμένο στη νέα εποχή με comfort, δημιουργικές γεύσεις και καλοκαιρινά πιάτα.
Το μήνυμα του σεφ Λευτέρη Λαζάρου που μας περιμένει στο Varoulko από τη Δευτέρα 25/5.
“Η ζωή μας άλλαξε ξαφνικά το Μάρτιο. Ο μήναςπου πάντα μας έφερνε την Άνοιξηέγινεξαφνικά για όλους μας ένας δύσκολος μήνας με πρωτόγνωρες συνθήκες που μας υποχρέωσαν ν΄ αλλάξουμε συνήθειες, τρόπο ζωής και σχέδια μέσα σε λίγες ώρες.
Το Βαρούλκο έκλεισε. Έκλεισε, όμως δεν άδειασε… Πίσω από την κλειστή του πόρτα ήταν γεμάτο με χαρούμενα πρόσωπα, συναναστροφές, τσουγκρίσματα,μαγειρέματα, γιορτινές στιγμές, έρωτες…Έμειναν εκεί και κράτησαν το Βαρούλκο γεμάτο ζωή.
Έτσι, κύλησε πιο εύκολα η αναμονή και σαν γνήσιο γέννημα και θρέμμα του Πειραιά στολίστηκε με φρέσκια θαλασσινή φορεσιά κι είναι έτοιμο να ανοίξει πανιά. Άλλωστε έχει αντέξει δύσκολες στιγμές, αλλαγές κι ανατροπές γιατί έχει μέσα του τόση αγάπη που έχει πάρει κι έχει δώσει μέσα στα χρόνια…
Πάντα εκεί έτοιμο ν’ αγκαλιάσει όσους το αγαπάνε, έστω κι αν πρέπει να τους αγκαλιάζει πλέον νοερά,όμως με την ίδια ζεστασιά και χαρά.
Σήμερα το Βαρούλκο μας είναι έτοιμο και πιο φωτεινό από ποτέ να σας καλοδεχτεί στις βεράντες και τους καλοκαιρινούς του χώρους. Να θυμηθούμε τα παλιά και να ξεχάσουμε τα πρόσφατα. Να επιστρέψουμε στις αγαπημένες μας συνήθειες, να κάνουμε νέα όνειρα.
Στην υγειά σας και καλή μας αντάμωση!”
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
Λίγα λόγια για το νέο concept : Για πρώτη φορά ανοίγουν τα μπαλκόνια μαζί με τις 2 σάλες μπροστά στη θάλασσα. Σε κάθε μπαλκόνι θα υπάρχει μόνο ένα τραπέζι μέχρι 6 άτομα που θα απολαμβάνουν privé την πανοραμική θέα στη μαρίνα του Μικρολίμανου και την αθηναϊκή ριβιέρα.
Το μενού θα είναι ενιαίο μεσημέρι και βράδυ και θα μπορούμε να γευτούμε αγαπημένα πιάτα με θαλασσινές γεύσεις όπως :
Καλαμάρι ψητό με κρέμα ταραμά,ψητό μαρούλι και ζελεδάκια ούζου
Ψητή σουπιά με κρέμα “γεμιστών” και μους φέτας
Ταρτάρ μπαρμπούνι με πιπεριά Φλωρίνης, σταφίδα και πούδρα από αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Ταρτάρ καραβίδας με φρέσκο βασιλικό, yuzu, ginger και grapefruit
Burger σφυρίδας σε ψωμάκι brioche αρωματισμένο με μελάνι σουπιάς, τυρί τσένταρ και κρεμμύδι,
Ροφομακαρονάδα, κιμά γαρίδας και τοματίνια φούρνου
Φιλεταρισμένη σφυρίδα με αγκινάρες α λα πολίτα, ταραμά και καπνιστά μύδια
Varoulko Seaside (Καθημερινά: 13:00 – 01:00)
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς
210 5228400