ΥΛΙΚΑ: ( Για 6 μερίδες )
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο
1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά
Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
1 φλιτζάνι μέλι
8 κλωστούλες σαφράν
6-8 κ.σ. νερό ζεστό
1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το χλιαρό νερό, το αλάτι και το ξύσμα του λεμονιού. Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε με βρεγμένο κουτάλι τη ζύμη και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν. Τους τραβάμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Μουλιάζουμε το σαφράν για 10 λεπτά στο ζεστό νερό και το ανακατεύουμε με το μέλι. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες ενώ είναι ακόμα ζεστοί.
Είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείτε να σκαρώσετε και δεν περιέχει αβγά.
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…