Tortiglioni με μπρόκολο και παρμεζάνα

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι λάτρης της μαγειρικής αλλά του καλού φαγητού… Καμιά φορά μαγειρεύω, και αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Είναι εύκολο, νόστιμο και υγιεινό!

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο Tortiglioni
1 μπροκολο μεγαίου μεγέθους
200 γρ. τριμμένης παρμεζάνας
1 ξερό κρεμμύδι
3/4 κουτιού κρέμας γάλακτος
αλάτι/πιπέρι/λάδι

Βράζετε το μπρόκολο σε μία μεγάλη κατσαρόλα (αφού το πλύνετε καλά, αφαιρέσετε το σκληρό “κοτσάνι” και κόψετε σε μικρά κομμάτια), ρίχνετε αλάτι, λάδι και ελάχιστη μαγειρική σόδα για να διατηρήσει το ζωντανό του χρώμα)
Όταν βράσει , κρατάτε το νερό και ρίχνετε εκεί τα μακαρόνια!
΄Ηδη έχετε κόψει το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια…
Τα Tortiglioni θέλουν 12 λεπτά βράσιμο, τα περισσότερα όμως μακαρόνια χρειάζονται λιγότερο χρόνο, άρα με το που ρίχνετε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα με το βραστό νερό (από το μπρόκολο) , σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λάδι για να τσιγαρίσετε το κρεμμύδι…
Μόλις το κρεμμύδι πάρει λίγο χρώμα ρίχνετε το μπρόκολο και με λίγο αλάτι και πιπέρι.. και αφού ειναι καλά βρασμένο ειναι πιο εύκολο να το λίωσετε(αν το επιθυμείτε). Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγο λίγο την κρέμμα γάλακτος και την παρμεζάνα σε δόσεις…
Όταν γίνουν και τα μακαρόνια και τα σουρώσετε καλά… τα ανακατεύετε όλα μαζί στην κατσαρόλα!

You may also like