Udon Noodles Stir Fry με Μοσχάρι και Ασιατικά Μανιτάρια  (AlwaysHungry.gr)

Αυτή η συνταγή για Udon Noodles Stir Fry με Μοσχάρι και Ασιατικά Μανιτάρια είναι πολύ εύκολη και σε λίγα μόλις λεπτά μπορείτε να την ετοιμάσετε και εσείς στο σπίτι!

Σε αυτή τη συνταγή για Udon Noodles, o Alwayshungry.gr (aka Αλέξης Επιθυμιάδης) επιλέξει μοσχάρι αλλά μπορείτε να το αφαιρέσετε ή να το αντικαταστήσετε με τα δικά σας αγαπημένα υλικά, όπως με κοτόπουλο ή γαρίδες.

Θα χρειαστείτε:

2 πακέτα udon noodles
150 γρ μοσχάρι κιλότο
100 γρ μανιτάρια λευκά Σιμέτζι (Shimeji)
4 φρέσκα μανιτάρια Σιτάκε (Shiitake)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κόκκινο τσίλι
Λίγα φύλλα βασιλικού
Λάδι
3 κτς σόγια
2 κτς oyster sauce
1 κτς mirin
2 κτγ Καστάνη ζάχαρη
1 κτγ rice vinegar

Προετοιμασία:

Τρίβουμε σε έναν λεπτό τρίφτη το τζίντζερ και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε σε ροδέλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τσίλι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, την oyster sauce, το mirin, την καστανή ζάχαρη και το rice vinegar.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα μανιτάρια Σιμέτζι κόβοντας λίγο τη βάση τους.

Μετά κόβουμε τα μανιτάρια Σιτάκε και το μοσχάρι σε λεπτές φέτες.

Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα udon noodles για 3 λεπτά ή όσο αναφέρει ο παραγωγός στη συσκευασία τους.Σουρώνουμε τα udon και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Είναι σημαντικό να έχουμε έτοιμα όλα τα υλικά για το stir fry καθώς το τελικό στάδιο θέλει μόνο 3 λεπτά μαγείρεμα.

Ζεσταίνουμε καλά ένα wok ή ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε 2 κτς λάδι και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το τζίντζερ και μοσχάρι. Ανακατεύουμε έντονα για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα udon μαζί με το μείγμα της σόγιας και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε από το wok τα udon noodles με μοσχάρι και ασιατικά μανιτάρια και τα σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Στο τέλος προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγα φυλλαράκια βασιλικού για φρεσκάδα και προαιρετικά λίγο τσίλι.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε τον AlwaysHungry.gr στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!


You may also like