Ναι, καλά άκουσες! Αν με παρακολουθείς στο instagram ή στο FB θα είδες ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα έκανα ένα πείραμα με τον εαυτό μου. Αποφάσισα να δω πως είναι πραγματικά να ζεις σανvegan και η αλήθεια είναι ότι δεν μου έλειψε τίποτα εκτός ίσως από το τυρί που για να είμαι ειλικρινής είμαι λίγο addicted! Ψάχνοντας στα βιβλία μου και στο ίντερνετ φυσικά, αναζητούσα εναλλακτικές για το καθημερινό φαγητό, γλυκό και σνακ. Βρήκα αρκετά νόστιμα πράγματα και δεν στο κρύβω μου άρεσαν όλα!
Σε μία από τις αναζητήσεις μου, έπεσα πάνω στο vegan σοκολατένιο κέικ της αγαπημένης μου Cookika και άρχισα να ψάχνομαι ακόμα πιο πολύ για να βρω το τέλειο σοκολατένιο κέικ που θα είναι όμως όσο πιο healthy γίνεται! Έτσι κι έγινε, μετά από δοκιμές κλπ. κατέληξα στην παρακάτω συνταγή που σίγουρα θα λατρέψεις κι εσύ. Το σημαντικό με αυτό το κέικ είναι ότι είναι ιδανικό για παιδιά γιατί δεν έχει ζάχαρη (αν αφαιρέσουμε το γλάσο) και μπορούν να το φάνε άφοβα σαν κολατσιό όλα τα παιδάκια!
ΥΛΙΚΑ:
1½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει
½ κούπα σκόνη κακάο
¼ κούπας λάδι καρύδας
100 γρ τριμμένο κολοκυθάκι στο ψιλό τρίφτη
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κούπα σιρόπι αγαύης
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
¾ κούπα γάλα αμυγδάλου
1½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλλίνη
1-2 κουταλιές κρέμα καρύδας
2 κούπες άχνη ζάχαρη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κακάο, το κολοκυθάκι, το αλάτι, το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγαύης και την βανίλια.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις, σε μέτρια φωτιά, το γάλα αμυγδάλου μαζί με την σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει.
Ρίχνεις το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύεις καλά για να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Λαδώνεις μια φόρμα με ελάχιστο λάδι καρύδας και πασπαλίζεις με αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ.
Ψήνεις το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Περιμένοντας το κέικ να ψηθεί, σε ένα άλλο μπολ ρίχνεις την άχνη ζάχαρη και 1 κουταλιά από την κρέμα καρύδας και ανακατεύεις με ένα πιρούνι για να φτιάξεις το γλάσο καρύδας που θα καλύψεις το κέικ. Μόλις το κέικ ψηθεί και κρυώσει καλά, ρίχνεις το γλάσο και απολαμβάνεις!
Μπείτε στο ανανεωμένο Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.