ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
1 μεγάλο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια και βρασμένο στον ατμό (περίπου 2 φλιτζάνια)
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Αλέστε τα αρκετά,αλλά να μην διαλυθούν τελείως και μεταφέρετε τα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
Τώρα τοποθετήστε το μπρόκολο στον επεξεργαστή τροφίμων ώστε να αλεστεί πολύ, προσθέστε το τυρί, το σκόρδο και τα αμύγδαλα και το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε το αυγό.
Ψεκάστε τις θήκες που έχετε για τα μίνι muffins από κασσίτερο με ελαιόλαδο ή σπρέι μαγειρέματος.
Φτιάξτε το μείγμα και πλάστε τους “κεφτέδες” και τοποθετήστε το καθένα στη δική του θήκη. Ψήστε τα μέχρι τα κεφτεδάκια να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα και να ψηθούν και εσωτερικά (περίπου 20 λεπτά). Βγάλτε τα από τον φούρνο και με ένα μαχαίρι βουτύρου προσπαθήστε να τα βγάλετε χωρίς να χαλάσει η φόρμα τους.
Πηγή: εδώ