Έφτασε σαββατοκύριακο και είναι η ώρα για ένα γεύμα ιδιαίτερο που ωστόσο δε θα μας αναγκάσει να περάσουμε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα μας! Γι΄ αυτό κι η κουλτούρα του comfort food μας έχει γίνει τόσο αγαπητή και στην Ελλάδα. Επίσης, ιδιαίτερα δημοφιλής φαίνεται να γίνει στην ελληνική αγορά και η γλυκοπατάτα κι ουχί αδίκως, μια που συνδυάζει γεύση κι οφέλη σε πακέτο – ευκαιρία! Η συνταγή που σας προτείνουμε χρειάζεται μισή ωρίτσα και μόνο τρία υλικά!
Τι θα χρειαστούμε για 2 μερίδες (4 αν είναι συνοδευτικό)
- 2 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες στη μέση
- 450 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
- 1/3 φλυτζάνι BBQsauce της επιλογής σας
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα
Τι κάνουμε;
- Σε ταψί όπου έχουμε απλώσει λαδόκολλα τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 220°C. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να είναι και λιγότερος, ανάλογα με το μέγεθός τους, επομένως ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη BBQ sauce για πέντε έως δέκα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα.
- Απλώνουμε με κουτάλι το μείγμα του κοτόπουλου με τη sauce στις πατάτες και γαρνίρουμε με επιπλέον BBQ sauce και με το μαϊντανό ή το κρεμμυδάκι.
- Bon appétit!
Βρείτε αυτή τη λαχταριστή συνταγή και πολλές ακόμη ιδέες στο The Comfort Of Cooking!
Photo credits: The Comfort Of Cooking