Zucchini noodles με γαρίδες

Τα σαββατοκύριακα θέλουν θάλασσα, αλλά ακόμη κι αν δε μπορούμε να την επισκεφθούμε, μπορούμε πάντα να τη φέρουμε εμείς… στο πιάτο μας! Οι γαρίδες είναι ένα εύκολο θαλασσινό που ταιριάζει σε σωρεία πιάτων, ενώ το κολοκυθάκι είναι “στα high του” το καλοκαίρι. Η παρακάτω συνταγή από το Eating Well τα συνδυάζει και τα δύο για μία εναλλακτική καλοκαιρινή μακαρονάδα – διότι είμαστε και μακαρονάδες εμείς  εδώ στο TheK-Magazine!

Τι θα χρειαστούμε για 4 μερίδες;
  • 2 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (θα χρησιμοποιηθούν χωριστά)
  • 1 μέτριο μακρύ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, μέτριες
  • 2 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας ανάλατο ζωμό κοτόπουλου
  • 450 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
  • 7 / 8 κουταλάκι γλυκού αλάτι kosher
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 6 φλυτζάνια κολοκυθάκι σε noodles (περίπου 350 γραμμάρια)
  • 4 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Προετοιμασία:
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για ένα λεπτό, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει κι έπειτα το σκόρδο κι ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό και το κρασί κι ανακατεύουμε για δύο λεπτά, μέχρι ο όγκος του περιεχομένου να περιοριστεί στο μισό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες, το πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού από το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να ετοιμαστούν οι γαρίδες για περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και κρατάμε στην άκρη, χωρίς, όμως τη σάλτσα: αυτή θα παραμείνει στο τηγάνι.
  2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε (χωρίς να ανακατέψουμε) για ένα λεπτό ώστε να μαλακώσουν τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τα noodlesκολοκυθιού, το υπόλοιπο αλάτι και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ουνώντας το τηγάνι ώστε όλες οι γεύσεις κι οι μυρωδιές να μοιραστούν.
  3. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί.
  4. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με μαϊντανό και παρμεζάνα.

Απολαμβάνουμε (ιδανικά) με ένα ποτήρι Pinot Grigio ή Μοσχάτο!

Καλή όρεξη!

Πηγή &photo credits: Eating Well

You may also like