Η σάλτσα pesto είναι μία από τις πιο αγαπημένες της οικογένειας κι έτσι τη χρησιμοποιώ σε πολλές συνταγές. Εδώ δίνει μια νότα φρεσκάδας στα αλμυρά muffins με τυρί.
ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
2 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, edam, cheddar, κασέρι, γραβιέρα, κλπ)
¾ φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
1 κουταλιά της σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και ψήνουμε για 22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Η Εβίνα Καπιτζόγλου διατηρεί το δικό της food-blog, cook&feel.gr