Αλμυρό cheesecake “Κουκουβάγια”, από τον chef Στέλιο Μάνδαλο

Μία από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές σαλάτες της Κρήτης μετατρέπεται με αλμυρό cheesecake από τα χέρια του chef Στέλιου Μάνδαλου.

*Για την βάση:
150 γραμμάρια παξιμάδι κριθαριού
50 γραμμάρια ελαιόλαδο

Αλέθουμε το παξιμάδι σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και στρώνουμε σε τσέρκι διαμέτρου 16 εκατοστών και τοποθετούμε στο ψυγείο.

*Για την γέμιση:
250 γραμμάρια Cream Cheese Hellmans
150 γραμμάρια φέτα τρίμμα,
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%

Βάζουμε την κρέμα τυρί στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μόλις διογκωθεί το μείγμα αποσύρουμε, προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα ανακατεύουμε με μια μαρίζ στρώνουμε στο τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις τουλάχιστον ώρες.

Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε το τσέρκι γαρνίρουμε με καρέ ντομάτας, καρέ φέτας, και κομμάτια μαύρης ελιάς.

Πηγή

You may also like