ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (εμείς προτιμήσαμε Farfalle)
500 γρ. £ 1 φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια, έχουμε απομακρύνει τις άκρες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σπανάκι, χοντροκομμένο
1 1/2 φλιτζάνια αρακά κατεψυγμένο
300 γρ. καρδιές αγκινάρας στραγγισμένες και χοντροκομμένες
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
2/3 φλιτζανιού φέτας τριμμένης
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρία λεπτά πριν απομακρύνετε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα, προσθέστε προσεκτικά τα σπαράγγια. Όταν τα ζυμαρικά έχουν βράσει, σουρώστε τα μαζί με τα σπαράγγια και τα ξεπλένετε με κρύο νερό.
2. Ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Προσθέστε το σπανάκι, τα μπιζέλια, τις καρδιές αγκινάρας, το χυμό λεμονιού, τη φέτα και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώστε βάσει της γεύσης που επιθυμείτε
Σερβίρετε!
Σημείωση: η σαλάτα ζυμαρικών διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
Πηγή: εδώ