ΥΛΙΚΑ:
30 ml. ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, ψιλοκομμένα
430 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα,κρατάμε 1 φλ.τσ. απο το νερό που έχουν βράσει
1 κ.σ. κύμινο
1/2 λεμόνι το χυμό του
1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
70 γρ. φέτα θρυμματισμένη
3 αραβικές πίτες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα,περίπου για 8-9 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το κύμινο και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για περίπου 5 λεπτά προσθέτοντας, όταν χρειάζεται, νερό απο τα βρασμένα ρεβύθια.
Τέλος προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια πίτα, βάζουμε στο εσωτερικό της 2-3 κ.σ. απο το μίγμα μελιτζάνας που έχουμε ήδη φτιάξει.Την τυλίγουμε σε ρολό ώστε να κλείσει και την κόβουμε στη μέση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλες τις πίτες μας και σερβίρουμε.
Πηγή: Cookbox.gr