Η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C (σε βαθμό που 4-5 φράουλες είναι αρκετές για να πάρουμε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα της βιταμίνης), ενώ διαθέτει επιπλέον βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη), ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σελήνιο, τανίνες, και αρκετές φυτικές ίνες. Παράλληλα, είναι τονωτική και διουρητική. Όσον αφορά στη θερμιδική της απόδοση, αντιστοιχεί σε 40 θερμίδες ανά 100 γρ..
Όταν αγοράζετε φράουλες, θα πρέπει να διαλέγετε εκείνες που έχουν μικρό έως φυσιολογικό μέγεθος και να παίρνετε μόνο την ποσότητα που μπορείτε να καταναλώσετε άμεσα, μέχρι την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει να φαίνονται καθαρές, συμπαγείς, λαμπερές και να έχουν μικρές τριχίτσες στην επιφάνειά τους, που δείχνουν ότι είναι φρέσκιες. Αυτό αποδεικνύεται και από τα πράσινα, ζωηρά φύλλα τους στην κορυφή τους. Διατηρούνται στη συντήρηση του ψυγείου για το πολύ 2 ημέρες. Να αφαιρείτε τα κοτσάνια τους αφού τις πλύνετε, γιατί, όταν εισχωρεί στο εσωτερικό τους το νερό, αλλοιώνεται η γεύση τους.
Πηγή: nutrimed.gr