Γλυκοκαυτεροξυνή μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς

Χρόνος παρασκευής : περίπου 60 λεπτά
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε μια μεσαία κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το/τα ανάλογο/α βάζο/α

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για ένα βάζο 500 ml. )
 8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε καρεδάκια
 1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στο μούλτι
 Χυμός από 1 πορτοκάλι
 ½ φλ. χυμός λεμονιού
 ¼ φλ. ξίδι από κόκκινο κρασί
 1 κ.σ. τζίντζερ περασμένο από τον τρίφτη
 2 φλ. ζάχαρη
 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
 ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
 1 κ.γ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
 ½ κ.γ. θυμάρι

MARMELADA KOKKINHS PIPERIASΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε χαμηλά προς μέτρια φωτιά, μέχρι η μαρμελάδα να πήξει. Η διαδικασία θα πάρει περίπου 1 ώρα. Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη βγάζουμε λίγο σε ένα μικρό πιατάκι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και περνάμε το δάχτυλό μας από τη μαρμελάδα. Αν το «αυλάκι» παραμείνει ανοιχτό, η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Γεμίζουμε τα βαζάκια μέχρι πάνω, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Διατηρείται για 4-5 μήνες και είναι κατάλληλο συνοδευτικό για ψητές χοιρινές μπριζόλες και ψητό κοτόπουλο, για αλμυρά τυριά αλλά και με φρυγανισμένο ψωμί αλειμμένο με τυρί κρέμα…

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like