Εύκολο και οικονομικό Cake με αχλάδια, roquefort & καρύδια

ΥΛΙΚΑ:
2 μικρά αχλάδια (ακόμα και κομπόστα)
50 γραμ. θρυμματισμένα καρύδια
180 γραμ. αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 γραμ. roquefort (κομμένο σε κύβους)
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

6b10c299e109025f91c969c860c4e41dΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεφλουδίστε τα αχλάδια, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τα σε κύβους.
Ψιλοκόβετε τα καρύδια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, ενδιάμεσα σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

Αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνετε τα αυγά, την κρέμα, τα θρυμματισμένα καρύδια, τα αχλάδια και το ροκφόρ. Ανακατεύετε και πάλι καλά.

Χύνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί για κέικ και το αφήνετε να ψηθεί για 35-40 λεπτά.

Το γυρίζετε σε ένα μεγάλο πιάτο και το σερβίρετε ζεστό ή κρύο ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό με μια πράσινη σαλάτα.

Πηγή: εδώ

You may also like