Μία σχετικά πικάντικη συνταγή pesto, που μπορείτε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ως ντιπ!
Θα χρειαστείτε:
300 γρ σπαγγέτι
3 κόκκινες πιπεριές
1 χούφτα από κλωναράκια θυμαριού
2 κουταλιές της σούπας κέδρου
1/2 σκελίδα σκόρδο
50-60 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Βάζουμε τις 3 κόκκινες πιπεριές να ψηθούν στο φούρνο στους 225 ° C, μέχρι να “μαυρίσουν” και να κάνουν μικρές φυσαλίδες.
Αφήστε τες πιπεριές στην ψύξη, μέσα σε ειδικά σακουλάκια για 10 λεπτά. Έτσι, το κέλυφος θα διαλύεται καλύτερα από τότε.
Αφαιρέστε τις πιπεριές από την σακούλα, τραβήξτε προς τα έξω το κοτσάνι και αφαιρέστε το δέρμα.Κόψτε τες στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους από μέσα.
Πλένουμε, και κόβουμε τα κλωναράκια θυμαριού, ξεχωρίζοντας τα φύλλα.
Τηγανίστε τον κέδρο (ή κουκουνάρια) σε ένα τηγάνι χωρίς λίπος.Τοποθετείστε τον σε ένα πιάτο και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μπλέντερ “χτυπήστε” τις πιπεριές μαζί με τα φύλλα θυμαριού, κέδρου και 1/2 τριμμένο σκόρδο. Προσθέστε 50 έως 60 ml ελαιόλαδο και ανακατέψτε και μετά αλάτι και πιπέρι.
Βράστε τα 300 γρ σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίξτε και ανακατέψτε με το πέστο.
Σερβίρετε με άφθονο φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Πηγή: Ninas kleiner Food-Blog