920
Καλοκαίρι, καλώς όρισες! Για να το υποδεχτούμε θα ετοιμάσουμε σήμερα ζυμαρικά με πέστο βασιλικού μόλις σε είκοσι λεπτά, γιατί μην το αρνηθείτε, όταν κάνει ζέστη ποιος θέλει να βασανίζεται μέσα στην κουζίνα για ώρες; Μια συνταγή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και εδώ θα μάθουμε πώς να την εκτελούμε σαν έμπειροι Ιταλοί σεφ!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο & ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 60 γρ. βούτυρο
- 100 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. σπαγγέτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό να βράσει.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και το αφήνουμε στη φωτιά να ροδίσει. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τέλος το βούτυρο που έχουμε καβουρδίσει προηγουμένως.
- Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο πολτό. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα ελαιόλαδο. Αυτό εξαρτάται από εμάς και από την πυκνότητα που μας αρέσει να έχει το πέστο μας.
- Παράλληλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας στην κατσαρόλα να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, περιχύνουμε με το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως ώστε να είναι ζεστό.
Πηγή: www.cookbox.gr