ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ. σ.ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ. γλ. κόκκινη πιπεριά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί, όπως Chianti
1 κ. σ. βούτυρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό για τα ζυμαρικά (ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας). Βάλτε το λάδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι.
Μόλις το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρώμα, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και προσθέστε 3/4 του μπουκαλιού κρασί (λίγο περισσότερο από 2 φλιτζάνια)… Αφήνουμε να πάρει βράση και να διατηρηθεί εκεί.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα και τα έχετε στραγγίξει, τα ρίχνετε στο μείγμα με το κρασί. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, προσθέτοντας κρασί για να μην “στεγνώσουν”.
Δοκιμάστε τα, ρίχνετε λίγο βούτυρο και σβήνετε τη φωτιά. Όταν το βούτυρο λιώσει, το σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: εδώ
Photos A beautiful mess