ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο ταλιατέλες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας (περίπου 200 γρ.) ή καπνιστός σολομός
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
1/2 φινόκιο, σε λεπτές φετούλες
250 γρ. κρέμα γάλακτος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και light)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
80 ml ούζο
1 κουτ. σούπας δυόσμος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Διαδικασία Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το φινόκιο και το σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
Βράζουμε για λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώνουμε. Αν παραπήξει η σάλτσα, την αραιώνουμε με το νερό που κρατήσαμε.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας και κομματιάζουμε από πάνω με τα χέρια μας την καπνιστή πέστροφα ή το σολομό… Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: http://www.gastronomos.gr