Η Hungry Girl in Athens προτείνει : Σολωμό μαριναρισμένο σε φρέσκια ντοματούλα στο φούρνο με πατάτες

Αν ψάχνετε μια συνταγή γρήγορη και χορταστική αλλά, ταυτόχρονα, υγιεινή και με υψηλή διατροφική αξία, έχω να σας κανω μία εξαιρετική πρόταση!

Υλικά:
2 μεγάλες φέτες σολωμού
1 κιλό πατάτες
Για τη μαρινάδα:
1 κιλό φρέσκες μεγάλες ζουμερές ντομάτες, ψιλοκομμένες σε κυβάκια
1 φλιτζανάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι

10491208_10203956565175444_8088017908182534190_nΟδηγίες:
Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και βουτάω μέσα το σολωμό. Καλύπτω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
Την επόμενη μέρα και αφού προθερμάνω το φούρνο στους 180, κόβω τις πατάτες μέσα σε ένα ταψάκι και τις περιχύνω με τη μαρινάδα. Τις ψήνω μόνες τους για περίπου 40′ ενώ ενδιάμεσα τις ανακατεύω μια φορά και ελέγχω αν χρειάζονται νεράκι.
Εν συνέχεια, τοποθετούμε πάνω στις πατάτες τις φέτες σολωμού και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι νερό. Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα, γυρνώντας τις φέτες μια φορά . Αφού σβήσουμε το φούρνο, αφήνουμε το ταψάκι μέσα άλλο ένα τέταρτο πριν σερβίρουμε.

Enjoy!! :-)

Περισσότερα για την Hungry Girl in Athens, μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ

You may also like