Η Ινδονησία στο πιάτο σας : Mie Goreng Java- Noodles με γαρίδες

ΥΛΙΚΑ:
150 γραμμάρια αποξηραμένα noodles αυγών ή 250 γραμμάρια φρέσκα noodles αυγών
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ. σ. λευκό πιπέρι
100 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
100 γρ. γαρίδες, χωρίς κέλυφος και μισό-βρασμένες
50 γραμμάρια λάχανο , κομμένο
100 γρ. φύτρες φασολιών
3 κρεμμυδάκια κοτσάνια , ψιλοκομμένα
1 κοτσάνια κινέζικο σέλινο, ψιλοκομμένο , περισσότερο για γαρνίρισμα
4 κουταλιές γλυκιά σάλτσα σόγιας
150ml ζωμός κοτόπουλου

indonesia mie-goreng-javaΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ετοιμάστε τα  noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (υπολογίστε τον μισό χρόνο). Αλέστε το σκόρδο, candlenuts και πιπέρι χρησιμοποιώντας γουδί  ή μπλέντερ, μέχρι να πολτοποιηθούν.
Βάλτε λάδι να ζεσταίνεται σε ένα γουόκ .  Ρίξτε τα μπαχαρικά με τα αρωματικά σε μέτρια φωτιά για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το κοτόπουλο και τις γαρίδες . Ανακατέψτε με γρήγορους ρυθμούς με μία σπάτουλα . Προσθέστε τη γλυκιά σάλτσα σόγιας . Αναμείξτε καλά .
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλο στο wok . Ρίξτε το λάχανο . Μειώστε τη θερμοκρασία ελαφρώς και αφήστε τα να βράσουν , περίπου 2-3 ​​λεπτά .
Όταν μειωθούν τα υγρά , προσθέστε τα noodles . Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και περιμένετε να ετοιμαστούν και τα ζυμαρικά..
Προσθέστε τις φύτρες φασολιών και τα ψιλοκομμένα λαχανικά . Αναμείξτε καλά .

Σερβίρετε τα Mie Goreng Java ζεστά . Γαρνίρετε  με νιφάδες κρεμμυδιού και ψιλοκομμένο σέλινο στην κορυφή στο κάθε πιάτο.

Πηγή: εδώ

You may also like