Μία σαλάτα ζυμαρικών που θα αγαπήσετε και θα την απολαύσετε πολλές φορές μέσα στο καλοκαίρι γιατί ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και έχει πολλές ενδιαφέρουσες γεύσεις συγκεντρωμένες σε ένα μπολ.
Θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια ζυμαρικά όπως fusilli, penne ή rotini
200 γραμμάρια φρέσκες μπάλες τυριού μοτσαρέλα, κομμένες στη μέση
1 κιλό χωριάτικο λουκάνικο ή σαλάμι, κομμένο σε κομματάκια
3 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
3/4 φλιτζάνι μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
1 ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, θρυμματισμένη φέτα, pepperoncini (προαιρετικό)
1,5 φλιτζάνι dressing (3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 κ.σ. λευκό ξύδι, 2 κ. σ.νερό, 1 κ.σ. αλάτι,1-2 κ.γλ. ζάχαρη,1 κ.γλ. ξηρή ρίγανη,
1 κ.γλ. ξηρό βασιλικό, 1 σκελίδα σκόρδο, όσο μαύρο πιπέρι θέλετε…τα χτυπάτε όλα στο blender)
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά (προσθέστε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν). Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ! Αν δεν φάτε τη σαλάτα εκείνη την μέρα, μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.