ΥΛΙΚΑ:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
680 γρ. αρνίσια παϊδάκια χωρίς το κόκκαλο, μόνο ψαχνό, χοντροκομμένα
2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
2 πράσα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
4 κούπες νερό
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το αρνάκι (όχι όλο μαζί, λίγο-λίγο) και το τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε για λίγο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Ξαναρίχνουμε το αρνάκι και προσθέτουμε και τα πράσα. Ρίχνουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα πράσα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 40 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Ρίχουμε το βούτυρο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
**Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και λάχανο και σέλινο
Πηγή: http://www.cooktherapy.gr