Κέικ λεμονιού

[check_list]

  • Θα χρειαστείτε μια παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ και το μίξερ σας.

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 8 μερίδες )
 3 αβγά
 150 γρ. καστανή ζάχαρη
 150 γρ. γιαούρτι αγελάδος 2% λιπαρά
 Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, με το σύρμα και σε μέτρια ταχύτητα για 10-12 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή μια μαρίζ.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

lemon cake 2Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα καλά, τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι και απλώνουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε στο κάτω ράφι του φούρνου για 40-45 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί σωστά το κέικ τρυπάμε με ένα ξύλινο καλαμάκι ή ένα μαχαίρι και πρέπει να βγουν στεγνά.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε ιδανικά πάνω σε μια σχάρα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like