1,5K
ΥΛΙΚΑ:
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• ψωμί ψίχα από 2 φέτες ή ένα παξιμάδι τριμμένο στο multi
• 1 κ. σούπας ξύδι
• 1 κ. σούπας ούζο
• 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 3 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 3 κ. σούπας δύοσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας ρίγανη
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζυμώνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ πολύ καλά και τα αφήνετε-αν έχετε χρόνο- στο ψυγείο να “τραβήξουν”. Προθερμαίνετε στους 180o C θερμό αέρα τον φούρνο. Στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί και πλάθετε τα κεφτεδάκια. “Αλευρώνετε” (δηλαδή ταμπονάρετε σε μαλακό αλεύρι ) τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε στο ταψί.
Τα αφήνετε να ψηθούν για 15-20 λεπτά στην δεύτερη θέση και όταν τα δείτε έτοιμα, τα βγάζετε και τα σερβίρετε…