ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί μακαρόνια
1 φλυτζάνι μαγιονέζα light
1/4 φλιτζάνι άσπρο ξίδι
2/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
2 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και λίγο αλάτι για να βράσουν τα μακαρόνια, μόλις το νερό είναι έτοιμο τα ρίχνετε και τα αφήνετε να βράσουν, σύμφων αμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα ξεπλένετε με με κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τη μαγιονέζα, ξίδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε το κρεμμύδι, το σέλινο, πράσινη πιπεριά και μακαρόνια. Τα αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Και καλή σας απόλαυση!
Πηγή: εδώ