Χρόνος παρασκευής : περίπου 1 ½ ώρα
[check_list]
- Θα χρειαστείτε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα.
[/check_list]
ΥΛΙΚΑ:( Για 5-6 άτομα )
1 κοτόπουλο 1,7-2 κιλά κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
2 ματσάκια σέσκουλα χοντροκομμένα
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. λευκό κρασί
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμός από 1-2 λεμόνια
2 κ.γ. κόρν φλάουερ
1-2 φλ. ζεστό νερό
Αλάτι
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη και σοτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια, το πράσο και τα καρότα για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γυαλίζουν. Κατόπιν ρίχνουμε το σκόρδο, το φέρνουμε γρήγορα μια-δυο βόλτες και τότε προσθέτουμε το σέλερι και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και την ντομάτα και προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Το φαγητό δεν χρειάζεται να καλύπτεται με υγρά. Καλό είναι να είναι καλυμμένο μέχρι τη μέση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά. Αφού το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τον άνηθο, το μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Καπακώνουμε για να μαραθούν τα χορταρικά για 10 λεπτά περίπου , ανακατεύουμε προσεκτικά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού που μέσα του έχουμε διαλύσει το κόρν φλάουερ.
Ανακινούμε την κατσαρόλα και σε λίγα λεπτά η σάλτσα θα έχει δέσει ελαφριά και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμάκι και το κρασί που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα…
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…