Κρητικές συνταγές: Αρνάκι με σταμναγκάθι αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 κιλό αρνί μπούτι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό σταμναγκάθι
2 μεγάλα κρεμμύδια
ελαιόλαδο
1 αυγό
χυμός λεμόνι
αλάτι -πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζετε και πλένετε το σταμναγκάθι. Στην συνέχεια το βράζετε για πέντε λεπτά μόνο σε άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι.
Βάζετε αλάτι στο κρέας.Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε το αρνί μέχρι να “ασπρίσει” στη συνέχεια τσιγαρίζετε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους το γυρνάτε για λίγο, πάντα σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να βγάλει τα νερά του.
Αρνάκι με σταμναγκάθι αυγολέμονο Αφήνετε το κρέας να σιγομαγειρευτεί και τέλος ρίχνετε το σταμναγκάθι στην κατσαρόλα με λίγο πιπέρι
βράζοντας το για πέντε λεπτά ίσα ίσα για να δεθεί με τα υπόλοιπα. Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζετε
από την φωτιά για να το αυγοκόψετε.
Στην συνέχεια χωρίζετε το αυγό και κάνετε ελαφριά μαρέγκα το ασπράδι και χτυπάτε τον κρόκο με το λεμόνι.Τα ενώνετε και χτυπώντας δυνατά με τον αυγοδάρτη προσθέτετε σιγά σιγά τα υγρά του φαγητού μας προσέχοντας να μην σας κόψει το αυγολέμονο.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα και το ανακατεύετε καλά.Το αφήνετε ξεσκέπαστο να πάρει την βράση της
κατσαρόλας και σερβίρετε.

You may also like