- Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο και πλατύ τάπερ.
ΥΛΙΚΑ: ( Για 6-8 μερίδες )
- 1 λαυράκι ή μια τσιπούρα 800-1000 γρ. απαραίτητα πολύ φρέσκα ( και τα ιχθυοτροφείου καλοδεχούμενα ), φιλεταρισμένα* και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα και το χυμό του
- 1 λάιμ, το ξύσμα και το χυμό του
- 2 μικρά λεμόνια, χυμό και το ξύσμα ( από το ένα )
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2-3 σφηνάκια λευκό ξύδι
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ολόκληρους κόκκους ροζ πιπεριού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Απλώνουμε στο τάπερ τα φετάκια του ψαριού, τα αλατίζουμε και τα πιπερώνουμε και από τις 2 μεριές ( λίγο περισσότερο αν το ψαράκι είναι από ιχθυοτροφείου ) και τα αφήνουμε να σταθούν έτσι για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από τα εσπεριδοειδή, το λευκό ξύδι και το ελαιόλαδο. Τα γυρνάμε αρκετές φορές μέσα στη μαρινάδα και καπακώνουμε το τάπερ. Το βάζουμε στο ψυγείο από 1-3 ώρες. Βγάζουμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια με ένα πιρούνι και τα σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σπάμε από πάνω τους κόκκους του ροζ πιπεριού.
Συνοδέψτε το απαραίτητα με ένα λευκό δροσερό ελληνικό κρασί, κατά προτίμηση Μοσχοφίλερο ή Ασύρτικο.
* Ζητάμε από τον καλό μας τον ψαρά να μας τα φιλετάρει….
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…