Η Κική από το Foodurismo μας δίνει μία πολύ ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη συνταγή για τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά.
Θα χρειαστείτε:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
2 καρότα ψιλοκομμένα 2-3 μανιτάρια portobello σε φέτες
1 πράσινο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη 1 κ.σ. πελτές
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, φύλλα δάφνης
Προετοιμασία:
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά μαζί με μια καλή “πρέζα” χοντρό αλάτι. Το αλάτι βοηθάει τα λαχανικά να αφυδατωθούν καλύτερα και γρηγορότερα όταν τα σοτάρουμε, μην το παραλείψετε.
Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Επειδή είναι μεγάλη σχετικά η ποσότητα των λαχανικών θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω χρόνο σε σχέση με τον χρόνο που συνήθως απαιτείται για να σοτάρουμε μόνο το κρεμμύδι για την κλασική σάλτσα κιμά. Προσέξτε όμως μην καούν από τη δυνατή φωτιά, χρειάζεται να είστε σε εγρήγορση για μερικά λεπτά.
Βγάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά από το σκεύος και τα κρατάτε δίπλα σας στην κουζίνα για λίγη ώρα, μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε ξανά.
Τη συνέχεια της συνταγής… στο Foodurismo ή στο video που ακολουθεί: