Μακαρόνια με Μελιτζάνα από τον AlwaysHungry.gr

Τα μακαρόνια με μελιτζάνα είναι μία από τις πιο κλασικές συνταγές της Ιταλίας και είναι γνωστή ως ζυμαρικά Νόρμα. Αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα ζυμαρικών των Σικελών και φημολογείται ότι πήρε το όνομά της από την όπερα «Norma» του Vincenzo Bellini.

Θα χρειαστείτε:

400 γρ φαρφάλες
1 μελιτζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα ντομάτας κονκασέ 400 γρ
λίγο φρέσκο βασιλικό
40 γρ φλούδες Παρμεζάνας
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους 1-2 εκατοστών, την αλατίζουμε και την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά να στραγγίξει.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, χωρίς να πάρει έντονο χρώμα.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε για 12 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Ψιλοκόβουμε μία χούφτα βασιλικό και την προσθέτουμε στη σάλτσα.

Παράλληλα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις μελιτζάνες για να αφαιρέσουμε το επιπλέον αλάτι και τα πολλά υγρά.

Ζεσταίνουμε καλά ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μισές μελιτζάνες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο έντονο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμες τις αφαιρούμε, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο για να διατηρηθούν al dente.

Με μία τρυπητή κουτάλα σουρώνουμε τις φαρφάλες και τις προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας, μαζί με τις μελιτζάνες.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά Νόρμα, δοκιμάζουμε, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με μελιτζάνα μαζί με φλούδες παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε τον AlwaysHungry.gr στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα του! 

You may also like